Slider

Slideshow Image 1
Slideshow Image 2
Slideshow Image 3
Slideshow Image 4
Slideshow Image 5
Slideshow Image 6
Slideshow Image 7
Slideshow Image 8
Slideshow Image 9
Slideshow Image 10
Slideshow Image 11
Slideshow Image 12
Slideshow Image 13
Slideshow Image 14
Slideshow Image 15

Uithoudingsvermogen Proef (UV Proef)De UV proef heeft tot doel te bewijzen dat de hond in staat is een lichamelijke inspanning te leveren, zonder daarna aanzienlijke vermoeidheidsverschijnselen te vertonen.

Inspanning


De hond moet in drie etappes van respectievelijk 8, 7 en 5 km met een snelheid van minimaal 12 km/h en maximaal 15 km/h naast de fiets draven. Waarbij erop gelet dient te worden dat de hond in een gelijkmatige draf loopt, zonder haperingen of een onregelmatig ritme, waardoor de hond in galop geraakt.


Na deze drie etappes wordt een pauze van 15 minuten ingelast; hierna wordt dan nog een gehoorzaamheidsoefening uitgevoerd. 


Een trainingsschema is bij de vereniging verkrijgbaar.


Het gebruik van een 'springer' tijdens het examen is toegestaan!


Iedere hond, mits gezond van lijf en leden, zou in staat moeten zijn om dit examen af te leggen. Voor dit examen kunt u wanneer u voldoende hebt getraind eigenlijk niet afgewezen worden. 
De enige pech die u kunt hebben is, wanneer de hond ergens in is gestapt of zich verstapt heeft. Kortom een examen waar u eigenlijk geen zenuwen voor hoeft te hebben en dat heel gezellig is.


Leeftijd van de hond


Vanaf 16 maanden t/m 6 jaar (tot de eerste dag dat de hond 7 wordt).Eisen


De hond dient De GH-cursus  met goed gevolg te hebben afgerond (of gelijkwaardig niveau, dit wordt vastgesteld tijdens de proeflessen door onze instructeurs). 


Aanmelden voor deze cursus?


Lage Bergse Bos
Mevr. R. (Rita) Hoffmann
Tel: (010) 451 12 70, uitsluitend ma t/m vr, tussen 10.00u en 22.00u


Inschrijfformulier