Slider

Slideshow Image 1
Slideshow Image 2
Slideshow Image 3
Slideshow Image 4
Slideshow Image 5
Slideshow Image 6
Slideshow Image 7
Slideshow Image 8
Slideshow Image 9
Slideshow Image 10
Slideshow Image 11
Slideshow Image 12
Slideshow Image 13
Slideshow Image 14
Slideshow Image 15

Agility


Bent u op zoek naar een sport waarbij baas en hond een sportieve twee- eenheid vormen dan is Agility iets voor u!

Wat is Agility

Agility, voorheen behendigheid, is een sport waar het plezier van hond en eigenaar voorop staat. 
De sport biedt de honden een fantastische mogelijkheid om zich uit te leven en samen met hun baas "de handler" actief bezig te zijn. 
Het gaat erom dat de hond en handler een parcours bestaande uit verschillende hindernissen in een voorgeschreven volgorde foutloos en zo snel mogelijk afleggen. 

Zowel de hond als de handler moeten zich lichamelijk inspannen. Door samen de sport te beoefenen vormt u een team en gaan elkaar beter begrijpen. U bouwt hierdoor een innige band met elkaar op. De toeschouwer zal met genoegen en bewondering de sprongen en de kunsten bekijken die de hond zonder enige moeite lijkt te beheersen.

De Agility sport wordt op verschillende niveaus bedreven. Van recreatief tot aan wereld kampioenschappen. In Nederland worden er jaarlijks door het hele land wedstrijden georganiseerd, van debutanten- tot aan veteranen wedstrijden. Ook internationaal kan men aan wedstrijden mee doen.


Waar en wanneer

Voordat het zo ver is moet de hond de toestellen aanleren en de handler leren hoe de hond over het parcours te sturen. Wij verzorgen hiervoor trainingen op de locatie Lage Bergse Bos te  Bergschenhoek. Onze instructeurs leren hond en handler de Agility sport op een veilige en verantwoorde manier. 

U mag altijd langs komen om kennis te maken en kijken hoe het er bij de lessen aan toe gaat. Een mooie gelegenheid om de sfeer van de sport te proeven. Onze instructeurs kunnen u dan meer vertellen over de sport. De trainingen zijn op zaterdagmorgen van 9:00 tot 12:00 en op woensdag avond van 19:00 tot 21:00.


Welzijn en gezondheid

Welzijn, veiligheid en gezondheid van de hond vinden wij belangrijk. De Agilitysport is geschikt voor bijna alle soorten honden. Alleen zeer zware honden of dogachtigen kunnen deze sport beter niet beoefenen. 
Om de sport veilig en verantwoord te beoefenen moet de hond eerst volledig zijn uitgegroeid en skelet en spierweefsel van de hond voldoende zijn ontwikkeld. 
Dat betekent voor licht gebouwde honden dat deze minimaal 12 maanden en zwaargebouwde honden 18 maanden oud moeten zijn en geen lichamelijke aandoeningen hebben. Is uw hond al wat ouder dan passen we het parcours gewoon aan zodat de belasting voor de hond niet te groot wordt.


Leeftijden

De Agilitysport kan door jong en oud beoefend worden. Vanaf een leeftijd van 18 jaar mag u zelfstandig komen trainen. Bent u jonger dan mag u ook komen trainen maar dan wel in het bijzijn van één van uw ouders. 
Er geldt wel een minimale leeftijd van 12 jaar. Wilt u samen komen trainen dan kan dat ook. U moet dan wel elke les samen komen zodat u beiden ook als één handler met de hond kan werken.


Eisen

De hond dient minimaal 12 maanden te zijn en de Elementaire Sportcursus met goed gevolg te hebben afgerond (of gelijkwaardig niveau, dit wordt vastgesteld tijdens de proeflessen door onze instructeurs).

Foto's van Agility

Aanmelden voor deze cursus?

Zaterdagochtend en woensdagavond, Lage Bergse Bos
Dhr. A. (Arjen) de Jager
Email: agility@kynologenclub-rotterdam.nl

Mededeling:
We zijn op zoek naar een uitbreiding in ons instructieteam (agility instructeur), heeft u interesse in deze functie?
Neem dan vrijblijvend contact op via bovenstaand e-mailadres.