Slider

Slideshow Image 1
Slideshow Image 2
Slideshow Image 3
Slideshow Image 4
Slideshow Image 5
Slideshow Image 6
Slideshow Image 7
Slideshow Image 8
Slideshow Image 9
Slideshow Image 10
Slideshow Image 11
Slideshow Image 12
Slideshow Image 13
Slideshow Image 14
Slideshow Image 15

Ringtraining

Bij de keuring op een (exterieur)show gaat het erom dat de hond zich zo voordelig mogelijk toont. De keurmeester beoordeelt de hond in stand èn in beweging. Om een goed totaalbeeld te krijgen, betast de keurmeester de hond. Veel mensen trainen hun hond op wat er gebeurt als de hond in de ring komt tijdens zo’n keuring. Ook oefenen ze met hun hond op andere aspecten van een keuring.


Een hond moet op een show rustig kunnen staan, soepel kunnen meelopen en zich zonder problemen laten betasten. De ene hond gaat dat makkelijker af dan de andere. Door oefening valt veel te leren en ook te perfectioneren. De cursus waar je kunt leren je hond zo goed mogelijk voor te brengen, heet ‘ringtraining’.

Tijdens de ringtraining boots je de situatie in de ring na. Je oefent dan de elementen van de individuele keuring: in stand zetten en blijven staan, gebit tonen, betasten, gangwerk tonen in een driehoek en op en neer. De instructeur bekijkt je hond met een keurmeestersblik en geeft je tips hoe je de hond beter kunt presenteren. Vaak is als hulpmiddel een grote spiegel aanwezig, waarin je de hond kunt zien vanuit het gezichtspunt van de keurmeester. Met de spiegel leer je om die dingen waar een keurmeester naar kijkt zelf ook te zien. 

Als je op hondenshows je hond wilt voorbrengen dan is deze cursus een goede voorbereiding. Tijdens deze cursus krijg je allerlei tips en oefen je samen met je hond om zo goed mogelijk voor de dag te komen op een tentoonstelling.

Minimale leeftijd van de hond: 8 weken.


Aanmelden voor deze cursus?

Woensdagavond, Lage Bergse Bos
Mevr. J. (Jackolien) v.d. Heuvel
(010) 450 98 50