Slider

Slideshow Image 1
Slideshow Image 2
Slideshow Image 3
Slideshow Image 4
Slideshow Image 5
Slideshow Image 6
Slideshow Image 7
Slideshow Image 8
Slideshow Image 9
Slideshow Image 10
Slideshow Image 11
Slideshow Image 12
Slideshow Image 13
Slideshow Image 14
Slideshow Image 15

Flyball

Wat biedt de cursus Flyball u

Flyball is een estafettesport. Het bestaat, simpel gezegd, uit vier hekjes, een ballenapparaat, een balgekke hond en een enthousiaste baas. De hond wordt geleerd om via de 4 hindernissen naar het apparaat te gaan, het apparaat te bedienen zodat de bal te voorschijn komt en daarna weer vliegensvlug via de hekjes naar de baas terug te racen. In wedstrijden strijden telkens teams van vier honden tegen elkaar.


Flyball is een teamsport, maar iedere combinatie krijgt in de aanleerfase individueel les. De ene hond leert het in een paar maanden, de andere in een jaar. Flyball kost de baas vooral in de aanleerfase veel geduld, maar het geeft uiteindelijk veel plezier aan hond en baas. De mensen die denken: "Ja, dat is allemaal niet zo moeilijk?" krijgen bij deze gelijk een waarschuwing dat het trainen veel intensiever is dan het lijkt; het vergt vaak erg veel inventiviteit van zowel trainer als begeleider om de hond zo optimaal mogelijk over de baan te krijgen. Als je Flybal-les volgt wordt is het niet goed voor de hond om een andere discipline zoals Agility tegelijk aan te leren. Als de hond de ene discipline al beoefend kan er gestart worden met het aanleren van de andere discipline.


Voor wie is Flyball?

  • Flyball is een sport voor balgekke honden en/of honden die graag voor hun baas werkt
  • Flyball is niet rasgebonden en elk ras (loze) hond is welkom (mits het qua de gezondheid en lichaamsbouw mogelijk is)
  • Flyball is voor honden van minimaal 12 maanden 
  • Flyball is voor mensen met echte teamspirit
  • Flyball is als je een hechtere baas/hond band wil opbouwen

 Wat heb je nodig voor Flyball?Het advies is als je de proeflessen heb doorlopen en verder wilt met flyball om een hondentuig aan te schaffen. Het merk of model maakt niet heel erg uit als je de hond maar aan een handvat op de rug kunt vasthouden. Wilt u liever advies welk model er vaak wordt gebruikt kunt u dit aan onze instructeurs navragen. Verder heeft u geen spullen nodig en kunt u met u hond zo aan de lessen beginnen!

Flyballwedstrijden bij de KCR
De Kynologenclub Rotterdam loopt al jaren mee in de top van de flyballcompetitie. In 2009 hebben we tijdelijk het Nederlands Record op ons naam gehad, deze stond al vast vanaf 2001. Meerdere malen zijn we Nederlands Kampioen geweest en we hebben ieder jaar wel met één of meerdere teams in de top 3 gestaan! Onze instructeurs hebben jarenlange ervaring opgebouwd waarmee ze iedere handler en hond kunnen begeleiden zoals nodig is. We zijn een stabiel instructieteam waarin we elkaar goed kunnen aanvullen. Onze teams worden zorgvuldig opgebouwd, met grote verwachtingen op goede prestaties en een hoop gezelligheid. Wil je graag met je hond kennis maken met deze sport? Kom dan snel langs voor een proefles en wie weet is flyball bij de KCR iets voor jullie!


Eisen
Minimale leeftijd van de hond: 12 maanden.

> Tijdens de proeflessen beoordeeld de instructeur of het nodig is om eerst de 'Elementaire Sportcursus' te volgen of dat er voldoende basis is tussen baas & hond om direct te kunnen starten met Flyball.


Hierbij een kleine impressie van een race op een Flyballwedstrijd.

Het team aan de camerakant is het dagprijzenteam van de KCR, in deze race lopen:
Chase , Phoenix, Scott en Fleur:


Timo
Flyballteam op een wedstrijd
Flyball, leuk voor ieder ras!
bij de KCR staat flyball voor samenwerking tussen baas & hond
Chase
Flyballteam KCR De Ga-Ootjes 2016
Amy
Scott


Aanmelden voor deze cursus?

Zondagochtend en woensdagavond, Lage Bergse Bos
contactpersonen: Dhr. W.G. (Wally) van der Ruit & Mevr. M. (Marcella) Veringmeier

E-mail: flyball.kcrotterdam@gmail.com